Partanen & Lamusuo finaalikolmikossa!

28.10.2021

Partanen & Lamusuo Oy ehdolla prosenttikulttuuripalkinnon saajaksi.

Meidän lisäksemme finaalikolmikkoon kuuluvat mediataiteilija Charles Sandison, sekä ympäristötaiteilija ja arkkitehti Kaisa Berry.

Alla Jyväskylän kaupungin mediatiedote:

Jyväskylän kaupungin myöntämän valtakunnallisen prosenttikulttuuripalkinnon saajaehdokkaat on valittu

Jyväskylän kaupunki myöntää joka toinen vuosi prosenttikulttuuripalkinnon tekijälle tai taholle, joka on merkittävästi edistänyt prosenttikulttuurin toteutumista ja tunnettuutta Suomessa. Palkinto jaetaan nyt kolmatta kertaa ja se julkistetaan 8.12. Jyväskylässä.

Palkinnolla halutaan lisätä valtakunnallista tietoisuutta taiteen, tapahtumien ja rakentamisen yhteistyöstä sekä korostaa taiteen ja kulttuurin merkitystä asumisen arjessa ja rakennetun ympäristön suunnittelussa. Jyväskylän prosenttikulttuuriperiaatteessa yksi prosentti asuinalueen tonttimyyntituloista ja rakentamisen kustannuksista ohjataan kulttuuriin, taiteeseen ja tapahtumiin. Näin on mahdollista toteuttaa ja tukea niin taidehankintoja kuin esittävää taidetta ja tapahtumia.

Finaaliin valittiin kolme ehdokasta

Prosenttikulttuuripalkinnon finaaliin valikoituivat mediataiteilija Charles Sandison, ympäristötaiteilija ja arkkitehti Kaisa Berry ja suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo Oy. Finaalikolmikon ansioissa korostuivat Suomessa viime vuosina toteutetut julkiset teokset, jotka ovat kansainvälisestikin kiinnostavia. Jokaisella finalistilla on omat vahvuutensa tulla valituksi vuoden 2021 prosenttikulttuuripalkinnon saajaksi.

– Taide osana rakentamista on jo vakiintunut tapa, vaikkakin toiminta- ja rahoitusmalleja on erilaisia. Finalistien valinnassa on kiinnitetty huomiota ehdokkaiden erilaisiin taustoihin niin sisällöissä kuin toimintatavoissa, toteaa Jyväskylän kaupungin kulttuuripäällikkö Mari Aholainen. – Charles Sandison on uudistanut rakentamisessa visuaalisen taiteen perinnettä digitaalisilla ratkaisuilla. Kaisa Berryn omaleimaisuutta edustaa ympäristötaide ja maisema-arkkitehtuuri. Berry luennoi Aalto-yliopistossa ja toimii taidekonsulttina rakennetun ympäristön hankkeissa. Partanen & Lamusuo Oy:n töissä yhdistyy usein muotoilu, taide ja arkkitehtuuri ja he ovat laajentaneet toimintaansa mm. kulttuurikierroksiin, Aholainen luonnehtii ehdokkaita.

Prosenttikulttuuripalkinnon saajasta päättää palkintojury, johon kuuluvat kulttuuriasiainneuvos Petra Havu opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Kansallisgallerian pääjohtaja Kimmo Levä, erityisasiantuntija Henri Terho Taiteen edistämiskeskuksesta sekä Jyväskylän kaupungin edustajina kaupunginjohtaja Timo Koivisto, elinkeinojohtaja Anne Sandelin ja kulttuuripäällikkö Mari Aholainen.

Palkinnon arvo on 5 000 euroa ja sen rahoittaa Jyväskylän Kankaan kehitys Oy. Yhtiön omistavat Skanska Talonrakennus Oy, YIT Suomi Oy ja Jyväs-Parkki Oy. Lisäksi voittajalle luovutetaan taiteilija Tommi Toijan numeroitu keramiikkaveistos. Palkinnon ovat aikaisemmin saaneet Frei Zimmer Oy (2017) ja taiteilija Kaarina Kaikkonen (2019).

Lisätietoja:

kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalvelut, p. 050 63 495, mari.aholainen(at)jyvaskyla.fi

Kuvassa Heikki Lamusuo ja Jaana Partanen. Kuva © Heikki Rautio

Jätä kommentti


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.