Partanen & Lamusuo Oy mukana Finnpulp-projektissa

02.10.2018

Arkkitehti- ja suunnittelutoimisto Partanen & Lamusuo Oy suunnittelee havusellutehdas Finnpulp Oy:n tehdasmiljöön Kuopion Sorsasaloon. Finnpulp Oy:n kanssa solmittu sopimus kattaa alueen visuaalisen ilmeen, toimistorakennuksen ja auditorion arkkitehtisuunnittelun sekä henkilöstöravintola-kahvilan suunnittelutyöt. Itse tehdasrakennukset ja tuotantolaitokset suunnittelee kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyritys Pöyry-konserni.

Partanen ja Lamusuo tiimeineen pääsevät luomaan tehdasmiljöön maisemallisen ja arkkitehtonisen kokonaiskuvan alusta alkaen. Toimisto lähtee työhön ylpeänä kuopiolaisen ympäristön puolesta. Finnpulpille oli tärkeää löytää paikallinen taho kohteen arkkitehtisuunnitteluun. Kuopiolaisena Partanen & Lamusuo pystyy tuomaan tehdasalueen suunnitteluun alueellista omaleimaisuutta.

Tehdasalueista voidaan luoda aikaa kestäviä ja arkkitehtuuriltaan visuaalisesti kiinnostavia niin kuin tehtiin teollistumisen alkuaikoina. Haluamme, että alue sointuu ympäristöönsä kauniisti. Huolellisella suunnittelulla vaikutetaan myös tehtaalla työskentelevien ihmisten hyvinvointiin, Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo sanovat.

Kuva © Pixabay