Pudotusvalikko
  • VetreaNeuron

VetreaNeuron

Osoite: Letkukaari 5, 70820 Kuopio
Tilaaja: Vetrea Terveys Oy
Rakennusyhtiö: Lehto Group
Pa-La-pääsuunnittelu: Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Iiro Heikkilä, Elina Rukajärvi ja Outi Taskinen

2018
2019

Neurologisen kuntoutuksen yksikkö VetreaNeuron valmistui syksyllä 2019 Kuopion Lippumäkeen. Yksikkö sijaitsee hoivarakennus VetreaElo Marian vieressä, ja molemmissa onkin käytetty samaa sävymaailmaa ja suunnittelufilosofiaa. Näin sekä kuntoutuskeskus että asumisyksikkö sopivat saumattomasti yhteen.

VetreaElo-konsepti toistuu vahvasti tilan suunnittelussa, niin arkkitehtuurissa kuin sisustuksessakin. Sisätilat ovat väljät ja valoisat, joissa mukana seuraa mukavan miellyttävä akustiikka ja rauhoittava värimaailma. Maisematapetit tuovat tiloihin luonnonläheistä tunnelmaa. Tilojen valaistussuunnittelussa on käytetty VetreaElo Mariastakin tuttuja Terho-riippuvalaisimia, jotka antavat oman lämpimän säväyksen tilojen ilmeeseen.

Erityistä kohteessa ovat lattiaan merkatut linjat sekä käytävälle sijoittuva kisko, joiden avulla voidaan harjoitella kävelemistä. Lattiamateriaalien värivalinnoilla on haluttu edesauttaa kuntoutumista: lattiaan on merkitty selkeitä linjoja reitin hahmottamiseksi.

VetreaNeuronin avajaisissa esiintyivät sopraano Kaisa Makkonen ja pianotaiteilija Maija Teikari. Kuva © Pa-La.

Käytävällä kulkeva erivärinen lattian raita on suunniteltu tukemaan kuntoutuksessa. Kuva © Pa-La.

Allashuone on modernin ja viihtyisän näköinen. Kuva © Pa-La.

Aulan tilat ovat suunniteltu tilaviksi ja valoisiksi. Kuva © Pekka Mäkinen

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje