Pudotusvalikko
  • MayTorp

  • MayTorp

MayTorp

Omakotitalo: 209m2
Tilaaja:
Yksityinen
Osoite: Nuuksio, Espoo
Pääsuunnittelijat: Jaana Partanen, Heikki Lamusuo
Pa-La-tiimi: Virpi Mononen, Maija Haapala, Elina Rukajärvi

2016
2018

Suunnittelimme Espoon Nuuksioon hirsisen omakotitalon, erillisen saunarakennuksen ja autokatoksen kokonaisuuden. Rakennusten paikat valittiin tarkasti, koska kalliossa oli erikokoisia painaumia ja ne pyrittiin kiertämään. Kävimmekin useasti paikan päällä tutkimassa kohdetta. Talo päätettiin rakentaa lamellihirrestä, painumatonta hirttä käytettiin vain talon päätykolmioissa, koska tämä teki kattorakenteiden tekemisestä helpompaa. Koska lamellihirsi painuu ajan saatossa, suunnittelussa täytyi ottaa huomioon painumisvara, jota jätettiin ovien, ikkunoiden ja levyrakenteisten väliseinien päälle.

Espoon Nuuksiossa sijaitseva lamellihirsitalo on kokonaisuus, jossa yhdistyy kansallisromantiikka ja moderni puuarkkitehtuuri. Rakennus on kaksikerroksinen ja siinä on suuret ikkunat, jotka valaisevat asiakkaan kotia kauniisti. Ikkunoista avautuu rauhalliset luontomaisemat. Talon sisustusta hallitsevat tummat hirsiseinät, jotka luovat tiloihin rauhallisen ja kotoisan tunnelman. Tumman puun kontrastina toimii loistavasti valkoiseksi maalatut lankkuparketit ja katto.

Hirsitalossa on suuret ikkunat. Kuva © Heikki Rautio

Talossa on hienot hirsiseinät. Kuva © Heikki Rautio

Olohuoneen katseenvangitsija on isosta ikkunasta avautuva luontomaisema. Kuva © Heikki Rautio

Viihtyisä lasikuisti. Kuva © Heikki Rautio

Taloa suunnitellessa kiinnitimme erityisesti huomiota siihen, että tämä tulisi olemaan asiakas pariskunnan loppuelämän koti. Alakerrasta on tehty kokonaan esteetön ja yläkertaan on myös rakennusvaiheessa tehty varaukset keittiö- ja viemäriputkille, jotta sinne voi mahdollisesti ottaa erillisen vuokralaisen myöhemmin.

"Parhaita juttuja tässä talossa on se, että koti on juuri omanoloinen. Tänne on aina kiva palata."

-Sanna Viitanen, Meidän Talo 2/2022

Katso lisää!

Ajattelemme, että luovalle yhteistyölle joustavuuttakin tärkeämpää on mukautumiskyky.
Se, kuinka hyvin pystymme kertomaan saman tarinan, vaikka sivumäärä kirjassa vaihtuisikin. Satojen projektien, isojen ja pienten, kokemuksella voimme todeta, että vaikka olemmekin ylpeitä kättemme jäljestä, ovat parhaat työmme ennen kaikkea asiakkaidemme ansiota. He ovat jakaneet kanssamme näkemyksen, että yhteinen visio ja unelma ovat onnistumisen elinehto. Me suunnittelemme tiloja, rakennuksia ja ympäristöjä, joissa on hyvä elää ja toimia ja jotka kestävät katseita ja käyttöä. Me olemme luova suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto – haluamme luoda ympärillemme eheän maailman, pala palalta.
× Sulje